Son mesaj - Görüntülenemiyor
Yaygaları görmek için üye olmalısınız.
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 05, 2010, 03:30:02 ÖS
Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt
Duyurular: MEREC MERsin Enduro Club

+  MEREC - MERsin Enduro Club
|-+  Genel Kategori
| |-+  Genel Tartışma
| | |-+  Motosikletim ve Ben
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Motosikletim ve Ben  (Okunma Sayısı 634 defa)
mustafa
mustafa
Administrator
Newbie

« : Ekim 07, 2009, 05:36:51 ÖS »

Niçin motosiklet kullanıyorsunuz ?
Motosiklet sizin için ne ifade ediyor ?
Motosikletin hayatınızdaki yeri nedir ?
Motosiklet ile tanışma hikayeniz nedir ?
Motosiklet sizin için araçmı ? Amaçmı?

Not: Bu başlık tartışma için değil, üyelerimizin yukarıdaki sorulara cevap vermesi için açılmıştır. Lütfen düşüncelerinizi paylaşın.

« Son Düzenleme: Ekim 07, 2009, 05:46:52 ÖS Gönderen: mustafa » Logged

....
suflor
Süleyman Tekin
Administrator
Jr. Member

« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2009, 06:53:45 ÖS »

Sevgili dostlar ben bu sorulara cevap vermeye tersten başlamak istiyorum. Motosiklet benim için kesinlikle bir amaç. Bir motora sahip olmak onunla uğraşmak ve onu sevmek ona birşeyler eklemek takmak çıkarmak zevkine göre dizayn etmek onunla yapacağım gezilerin hayalini kurmak planlar yapmak; motorum yoksa yoldan geçen motorlara bakarken bile heyecanlanmak motosiklet dergileri almak gezi yazıları okumak motosiklet maketleri almak yapmak kolleksiyonunu yapmak sergilemek beni iflah olmaz bir motosiklet fanatiği ve tutkunu yapıyor.
     Tanışma hikayeme gelince herhalde yürümeye başlamamla ve bisikleti keşfetmemle başlıyor çünki kendimi bildim bileli motosiklet resimleri keser biriktirir odamın duvarlarına yapıştırırdım çocukken bile.
     20 yaşında kazandığım ilk paralarla aldığım 250 Jawa ceylanım bu hastalığın damarlarımdan tüm hayatıma bulaşmasına sebep oldu.
    Motosikletin hayatımdaki yerine gelince yukarda anlattıklarımdan sora aslında hayalim motosiklet üzerine kurulu bir hayat yaşamak. Yani belki geçimini bu yolla sağlamak sürekli gezmek almak satmak yani motosiklet odaklı bir hayat yaşamak. Çılgınca belki ama emekli olunca ki 7-8 senem kaldı içinde bir şekilde motosikletin olduğu bir iş kurmak en büyük hayalim.
    motosiklet benim için hayatan en çok zevk aldığım şey olma ve zevk aldığım her şeyi onunla yapabilme gibi bir ironi ifade ediyor.
son olarak niçinmi motor kullanıyorum?
                           LİVE TO RİDE RİDE TO LİVE

LİVE TO RİDE RİDE TO LİVE
mir
Administrator
Full Member

« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2009, 08:39:54 ÖS »

1.Daha Pratik olması ve çok yeni tadını aldığım bu zevki sürdürme nedeniyle,
2.Bir yaşam tarzı,
3.Motor kullanmaya çok alıştım; sigarayı bırakamadığım gibi; motoru da bırakmayı hiç düşünmüyorum.Sigarayı bıraktığımda motoru da bırakırım  Gülümseme herhalde 65-70 yaşlarında gibi...
4.Kayınbiraderimin motorunun olması; beni motor sahibi yapmaya iten tek nedendi; ancak ilk motorum için "bu motor değil" deyince; Kanuni tigriana'dan kurtulup; Reisimizin önerisi ile Ramzey GY-200 aldım,
5.Hem araç ve hem de amaç; ikisini de beraberinde düşünüyorum. Ancak; amaç olması daha baskın; çünkü motorum olmadan önce; gerçekten Mersin'in hiç bir yerini bilmiyordum ve hiç bir spor aktivitem olmuyordu. Reisimize bir kere daha sonsuz sevgi ve saygılarımı iletiyorum; neredeyse tüm torosları; aslında akla gelebilecek her yeri görmemi sağladı. Dünya kadar düştüm, kaza yaptım. Ancak hem Reisimizin çabası ve grubumuzun anlayış göstermesi hem de şahsi inadım ile hala büyük bir keyifle motor sürmeye devam ediyorum; eh artık herhalde 65-70 yaşına gelince; bakacağım durumuma; elden ayaktan düşmemişsem; devam....Gülümseme
bakkaldogan
Global Moderator
Newbie

« Yanıtla #3 : Ekim 08, 2009, 03:31:05 ÖS »

1-Çocukken trt 1 de izledigim bir filmden çok etkilendim o zaman dan sonra bisikleti motorsiklet gibi kullanmaya başladım ve 17 yaşında en sonunda süper 52 alarak motorsiklet kullanmaya başladım.

2-Özgürlüğü ifade ediyor.Uçsuz bucaksız ovalarda at koşturmaya benzetiyorum.

3-Olmazza olmazlardan biridir.Yagmurda bile binmeye bayılıyorum, donuma kadar ıslansam bile.

4-Mersine ilk taşındıgımızda kuzenlerimin motoruyla başladı herşey.Sonra filimler,dergiler ve internet.

5-Benim için bir araçtır.Sonuçta o da bir makinedir ona ruh katan da insandır.
burak
Global Moderator
Newbie

here I am

« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2009, 10:06:27 ÖÖ »

bende ilk bu heycanı bisiklete başlamakla yaşadım.Daha 2 yaşında iken yoldan geçen abinin  bisikletine ağlamışım annemde beni arkasına bindirmiş o gün hayatımda belkide en önemli şey gerçekleşmiş ve ayagım bişikletin tellerine sıkışıp tam bileğimden bir parça kopmuş.7 yaşına geldiğimde pinokyo bisiklet için kıyametleri koparıp kimsede yokken aldırmışım.Babam sıkı bir motorsiklet kullanıcısıydı işinde bile devletin verdiği eski ilk Jawalardan vardı.Yani küçüklüğümden itibaren hep o motorun üzerindeydim.Hatta ilk sevdiğim kızı bile duran motorun arkasına oturtmuş ve sıkı sıkı sarılmasını istemiştim. (daha 5 yaşındayken Göz kırpan)

Motorsiklet ile ilk tanışmam ve sahip olmam ise 3 yıl önce mondial 150 zc ile başladı.
  Motorsiklet tabiki bir araç ama araçlar ,amacımıza ulaşmada önemli faktörlerdir.Bu nedenledir ki motor benim için bir amaç haline gelmiştir.

safa
Global Moderator
Newbie

« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2009, 02:33:17 ÖS »

-Motorsiklet benim için tamamen hobi, sürüş başladığı andan itibaren kendimi daha özgür hissediyor ve yeni başlamam nedeniyle gittikçe hafifleşen bir korku hissi ile kullanıyorum.Buda bana ciddi keyif veriyor.
Zamanla tutkuya dönüşürmü bilemiyorum, sanırım bunu söyleyebilmek için zamana ihtiyacım var.
-keyif, tehlike,adrenalin,özgürlük,arkadaşlık,yalnızlık,keşif(zamana, yere göre bazı hislerim değişebiliyor)
-Bu sorunun cevabı bende henüz oluşmadı.Doğrusu yıllarca etrafımdaki insanlardan motorsikletin nekadar tehlikeli olduğu masallarını dinlemem, mesleğimden kaynaklanan son 10 yılda 11 mekan değiştirmem ,40 yaşına kadar gelecek kaygısı ile yaşamam nedeniyle bir motorsiklet almak aklımın ucundan bile geçmedi.Ancak yaş ilerleyip sadece işe odaklanarak neler kaçırdığımı farketmeye başladıkça hem daha cesurlaştığımı, hemde yıllardır ertelediğim bazı hayalleri ve yaşam tarzını oturtmaya başladığımı söyleyebilirim.
-55 yaşındaki abim yıllardır bu konuda beni aşılamaya çalışıyor.Kendisi ABD ye uçakla gidip orada bir motorsiklet satınalıp 1 ay boyunca motorsiklet ve çadırıyla eyalet, eyalet gezebilecek kadar maceraperest, Mersin'e geldiğinde de elinin altında bir motorsiklet istiyordu(motorum şuan 7000km de herhalde bunun 6000 ni birader yapmıştır) 2008 mayısında tipini beğenip benim seçtiğim Ledow'u aldık.Bu kararda Mustafa nın Motorsiklet almasıda fazlasıyla etken oldu doğrusu.
-amaç
İlhan KARAOĞLU/Şampiyon Motor
İLHAN
Administrator
Newbie

« Yanıtla #6 : Ekim 22, 2009, 05:59:38 ÖS »

1- AŞK 
2-sevgi
3-tutku
4-alşkanlık
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!