Son mesaj - Görüntülenemiyor
Yaygaları görmek için üye olmalısınız.
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Eylül 05, 2010, 03:29:05 ÖS
Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt
Duyurular: MEREC MERsin Enduro Club

+  MEREC - MERsin Enduro Club
|-+  LakLak (Yaygara Yetmezse)
| |-+  Genel Laklak
| | |-+  YAŞANMIŞ MOTOSİKLET HİKAYELERİ
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte. « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: YAŞANMIŞ MOTOSİKLET HİKAYELERİ  (Okunma Sayısı 582 defa)
suflor
Süleyman Tekin
Administrator
Jr. Member

« : Ekim 26, 2009, 11:04:12 ÖÖ »

KIRIK BİR BACAK

2006 yılında ilk yarı krosumu aldım ve Mersin de Şampiyon motordan İlhan usta önderliğinde ufak tefek kros ve arazi sürüşü çalışmalarına başladık. Öğleden sonra izinli olduğum bir gün tek başıma hem biraz dolaşmak hem de yeni yerler keşfetmek için çıktım yola  .
     Toroslara doğru 8-10 dakikalık sürüşten sonra hafta sonu gittiğimiz ve kartal tepesi adı verilen bölgeye gitmeye karar verdim. Çok keyifli köy yolları patika yollardan gidiliyordu; bende girdim bir toprak köy yoluna 400-500 metre gitmemiştim ki karşıma bir çiftlik evi ve yanında tavuk çiftliği olduğunu sandığım fakat ne olduğunu sonradan öğrendiğim tek katlı upuzuuuun  bir yapı çıktı. Biraz ilerleyince sağ tarafta uzun binanın önünde iki tane çok büyük çoban köpeği gördüm çok önemsemeyip bir şey yapmayacaklarını umarak devam ettim fakat  aniden karşıma iki köpek daha çıktı ikisi de çok büyüktü ve tahmin ediyorum Kangal cinsiydi; üstelik birinin boynunda ki en irileri oydu kurt saldırdığı zaman boynunu ısıramasın diye takılan üstünde sivri demirler bulunan tasmalardan vardı ve kulakları kökünden kesilmişti. Gerçekten ürkütücü bir görüntüsü vardı.
   Hemen motorumu durdurdum ne yapacağımı düşündüm geri dönebilirdim. Tam motorumu hafif sağa çevirip u dönüşü yapmaya niyetlenmiştim ki arkadaki iki köpek havlayarak bana doğru koşmaya başladı, bunu duyan önümdeki iki köpekte çok büyük bir hızla ve korkunç sesler çıkararak koşmaya başladı. Dört köpeğin arasında kalmıştım çaresizce etrafa bakarken çiftlik evinin arkasına doğru bir yol olduğunu fark ettim. Hemen evin arkasından dolaşabileceğimi düşünerek motorumu o yöne doğru sürdüm. Tam tek katlı uzun binanın arkasına geçip çiftlik evine doğru gidecektim ki ev ile bina arasında iki metre yüksekliğinde bir duvar olduğunu gördüm. Köpekler bina ve duvar arasında sıkışıp kalmıştım, önümde çalılar vardı ve arkası ekilmek için sürülmüş bir tarlaydı fakat düz değildi dik bir şekilde yükselerek bir tepe oluşturuyordu. Tepenin üstünde göçebe çadırların görebiliyordum. Tek kurtuluşumun çalıları geçip beklide üstlerinden atlayıp tarlayı geçerek yukarı ulaşmak olduğunu düşündüm. Hemen bunu gerçekleştirmek üzere hızla o tarafa doğru sürdüm çalıların üstünden atladım fakat göremediğim hesaplayamadığım bir şey vardı çalıların arkası dere yatağıydı ve o hızla karşıya atlamam imkânsızdı. Motorumla birlikte dere yatağına kafa üstü daldık. İlk şoku atlatır atlatmaz motordan kurtuldum çünkü motor üstüme düşmüştü çalılar dikenliydi her yerime batıyordu motor çalışıyordu ve benzin akıyordu çünkü motor ters dönmüş tekerler havada benim üstümdeydi canım acıyordu ve motor her an alev alabilirdi. Bir şekilde kendimi motorun altından çıkardım suyun, çamurun içindeki kontağı buldum motoru susturdum. Ama şimdide aklıma köpekler gelmişti her an dereye inebilirlerdi kaskımı çıkardım gelirlerse kaskla vurmak için elime aldım ve beklemeye başladım. Bütün bunlar birkaç saniye içinde olmuştu fakat bana saatler gibi gelmişti. İşin ilginç yanı köpekler ortada yoktu dereye inmemişlerdi.
   Ne yapacağımı düşünerek dere yatağından çıktım ve zorda olsa yolu kapatıp dereye düşmeme sebep olan duvara tırmanmayı başardım. Başardım diyorum çünkü sol dizimde bir ağrı başlamıştı.
   Etrafa bakınca köpeklerden birinin on metre ilerde bir ağacın altına gölgeye yatmış beni seyrettiğini gördüm belliki inmemi bekliyordu.. Sakin olmaya çalışarak duvarın üzerinde biraz yürüyüp köpeğin beni göremeyeceği bir yere ilerledim. Duvara yaslanmış duran demirlerden birini kendimi güvende hissetmek için aldım ve çiftlik evine doğru bağırmaya başladım kimse duymuyordu binaya iyice yaklaşıp camına vurdum orada da kimse yoktu. Hemen cep telefonumu çıkarttım lanet olsun hat yoktu. Bu arada dizim iyice ağrımaya başlamıştı. Sırt çantamda dondurucu sprey vardı. Bir yerlerde krosta lazım olabileceğini okumuş ve sürekli taşımaya başlamıştım. Hemen dizime sıktım biraz rahatladım.
   Bu arada ön taraftaki toprak yolda bir araba sesi duydum seslendim duyuramadım sesimi. Beyaz bir minibüstü çiftlik evinin önünden geçiyordu; köpekler bana yaptıklarının aynısını ona da yaptılar araba durdu yol vermiyorlardı. Boynu demirli olanı şoför tarafındaki kapıya kafasıyla vurmaya başladı şoför çok korkmuştu ve hayvanları ezmeyi göze alarak bastı gaza ve kaçtı gitti bense daha çok korkmuştum çünkü benim etrafımda bir kaporta yoktu.
   Hava kararmaya başlamıştı iyi ki yazdı ve geç kararıyordu. Şansımı bir kez daha denemeye karar verdim cep telefonumu çıkardım o ne hat vardı. Hemen İlhan ustayı aradım zor da olsa yerimi tarif ettim beklememi geleceğini söyledi. Biraz rahatlamıştım ama hava kararmaya başlamıştı. 15-20 dakika sonra uzaktan motor sesleri duymaya başladım evet geliyorlardı. Sesler yaklaştı çitliğin önünden geçtiler ve gittiler. Hemen aradım gelen İlhan usta ile beraber 5 kişiydi üç motor gelmişlerdi fakat köpekler yüzünden duramamış beni geçmiş ilerde durmuşlardı. Neyse motorlardan indiler köpeklere taş attılar bağırdılar köpekler biraz uzaklaştı tam yanıma gelmişlerdi ki,  köpekler yine saldırdı tekrar taşlar atıldı sopalarla kovalandı ve bizi bıraktılar. Gelmişlerdi ben tünediğim duvardan indim fakat motoru dere yatağından çıkarmak o kadar kolay değildi altı kişi yarım saat uğraştık ilhan usta halat getirmişti motora bazladık epey uğraştıktan sonra motoru çıkarttık bir şey yoktu sadece sinyali kırılmıştı.
   Benim motor sürmeme izin vermediler gelen arkadaşlardan biri benim motoru aldı ben de başka bir arkadaşın arkasına bindim ve dükkâna gittik. İlhan usta sinyal almam için beni parçacıya gönderdi sinyal takıldı ben motorla eve gittim. Akşam dizimdeki ağrı dayanılmaz hale geldi masör arkadaşımı çağırdım geldi baktı ve doktora gitmemiz gerektiğini söyledi gittik film çekildi bir şey yok zorlamışsın evde jel sür geçer dediler. 3 gün o bacakla dolaştım; ağrı geçmediği gibi daha da artmıştı sonunda başka bir özel hastanede emar çekildi ve dizde kırık olduğu anlaşıldı. Yani ben üç gün kırık bir dizle yaşamıştım hemen alçıya alındı ve ben üç gün sonra rahat bir uyku uyudum.
   Akıllanmamıştım dört gözle alçının çıkacağı günü bekliyordum. Sözüm ona bacağım açılacak ve ben eve motorla dönecektim. Hastaneye gittik alçı kesildi ayağa kalktım ve devrildim. Alçı kesilirken kendimi o kadar sıkmışım ki tansiyonum düşmüş ayağa kalkınca da bayılıvermişim. Doktor 20 günde bacağımın 3 cm. inceldiğini söyledi. E tabi fizik tedavi spor vs. ve motorsuz 15 gün daha…..!
   Sonradan öğrendim ki benim tavuk çiftliği sandığım yer bir domuz çiftliğiymiş. Köpeklerde oraya kimseyi yaklaştırmamak için eğitilmiş bekçi köpekleriymiş. Bu maceradan bana kalan ne diye sorasınız yağmurlu havalarda sızlayan bir diz ve motor üstünde köpek fobisi.

LİVE TO RİDE RİDE TO LİVE
suflor
Süleyman Tekin
Administrator
Jr. Member

« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2009, 11:06:58 ÖÖ »

Motosikleti olupda onunla ilgili bir anısı macerası olmayan yoktur herhalde. Lütfen sizde motosiklet ile ilgili anılarınız  hikayelerinizi bizimle paylaşın.

LİVE TO RİDE RİDE TO LİVE
serkan
SERKAN
Administrator
Jr. Member

« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2009, 01:16:06 ÖS »

1. Abi bu olaydan çok güzel bir film çıkar ya!
 2. Bu köpekler bildiğimiz köpeklerden diil bilmediğimiz köpeklerden hiç diil
 3. Kanın yerde kalamayacak hafta sonu toplanıp o köpekleri dövmeye gidelim

Gökten MEG RYAN yağsa bize ER RYAN düşer onuda kurtarırlar
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!